Wat zijn microagressies?

Als je onderdrukt bent, hoor je het regelmatig: "Wat spreek jij goed Nederlands!", "Wat knap dat je gewoon boodschappen doet!", "Ik kon niet aan je zien dat je gay bent!", dit zijn microagressies. "Goedbedoelde" opmerkingen die impliceren dat deze persoon anders is, maar dat het niet uitmaakt. Of ondanks dat ze anders zijn dat ze goed geïntegreerd zijn, of dat het niet eens opvalt. Deze opmerkingen maken wij soms dagelijks mee, of het nou op straat is, iets wat je leest op internet, of een opmerking op TV.

Het lijken onschuldige opmerkingen en tot op zekere hoogte kun je het ook van je af wuiven, maar zoals deze YouTube video vertelt zijn het als muggenbeten, kleine steekjes die je de hele dag voelt, ze gaan irriteren, onder je huid zitten.  

Kijk de YouTube video voor meer informatie over wat een microagressie nou eigenlijk is.


Queer Arcana

Queer Arcana is een live show waar een volledige cast van drag queens live een verhaal vertelt over Queer cultuur door middel van improvisatie en Dungeons & Dragons. Er wordt duidelijk met liefde gewerkt aan de show en veel tijd en moeite gestoken in de kostuums, acteerwerk, en editing van de videos die te zijn zijn op YouTube. Als je een fan bent van Dungeons & Dragons en een interesse hebt in Queer cultuur, dan is het kijken van deze show zeker de moeite waard.

Wat is Schizofrenie?

Professor Robert Sapolsky finishes his lecture on language and then dives into his discussion about schizophrenia. He discusses environmental factors as well as genetic characteristics that could apply to people who are affected. He describes schizophrenia as a disease of thought disorder and inappropriate emotional attributes.
met dank aan Chiplet.