FAQ

Veel gestelde vragen

Ben ik welkom als (witte) cishet?

Absoluut, Lepelfabriek is er niet alleen voor de queer community. Als jij wilt bijdragen aan een positieve community die zich inzet tegen onverdraagzaamheid jegens minderheden, dan ben je van harte welkom. Wel wordt er van je verwacht dat je bekend met met je privileges en dat je die ook in gedachten houdt in discussies over onderwerpen waar jij geen intersectie mee deelt.

Waarom lepels? 

Lepels zijn voor mensen met een handicap vergelijkbaar met actie punten in een videogame. Deze eenheiden van energie zijn beperkt voor iemand met een handicap. De naam "Lepelfabriek" is bedacht door @Saturn.

Voor meer informatie lees https://lepelfabriek.nl/lepeltheorie

Mad Pride?

Mad Pride betekent dat je trots haalt uit het feit dat je er nog bent, ondanks alle tegenslagen en onverdraagzaamheden vanwege je handicap. 

Voor meer informatie lees https://en.wikipedia.org/wiki/Mad_Pride/
Voor de Nederlandse Mad Pride community neem een kijkje op https://madpride.nl/

Waar kan ik feedback geven?

Je kunt gebruik maken van dit anonieme formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwPbLo-OuzfXIIFiZqh8nuTzmlGvX1zAediGjB8B-qBfvZZA/viewform

Tevens kun je een mailtje sturen op https://lepelfabriek.nl/contact

Is Lepelfabriek alleen een Discord?

Lepelfabriek is een platform die zich inzet voor iedereen die te maken heeft met onterechte onverdraagzaamheid. Op dit moment doen we dat met een Discord, een website, en door mee te doen aan acties waar we hopelijk kunnen bijdragen aan een toekomst zonder seksisme, validisme, racisme, antifeminisme, transfobie, homofobie of andere onverdraagzaamheid. Ook kun je ons elke 2de dinsdag van de maand vinden in ACU.